Hej alla fiberintresserade!


I väntan på besked från Länsstyrelsen/Jordbruksverket angående bidrag till utbyggnad av fibernät för bredband har styrelsen för Jälkarbyn Fiber beslutat att vi nu sätter igång med medlemsansökningar! Det finns redan ett 70-tal som muntligt anmält intresse av att få fiber ut till sin fastighet här i Jälkarbyn med omnejd.
Ni har nu möjlighet att betala in medlemsavgift för 2016 (100 kronor) för att bli medlem i Jälkarbyn Fiber ekonomisk förening. Varje fastighet betalar en avgift oavsett antalet ägare.
Ni förbinder er INTE till att betala några andra kostnader eller anta erbjudandet om fiberanslutning för att ni blir medlem! Det handlar om att bygga upp en förening så att vi har en stabil plattform att gå vidare med. Tillräckligt många medlemmar först alltså, SEDAN får var och en ta ställning till om man vill gå vidare.
Betalning av medlemsavgiften sker till Jälkarbyn Fiber ekonomisk förenings bankgiro 5081-3013. Du blir medlem när avgiften registrerats på föreningens konto. Skriv vilken fastighet det gäller.

Skicka eller lämna Ansökan om medlemskap i Jälkarbyn Fiber till Jälkarbyn Fiber ek förening, c/o Andersson, Jälkarbyn 303, 776 95 Vikmanshyttan. Vi behöver få avgift och ansökan senast den 15 maj. Vi kommer i första hand att kommunicera med er via e-postadress. Var därför vänlig att se till att vi har er aktuella e-postadress. Meddela ny adress till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om ni INTE använder e-post så får vi hålla kontakten på annat sätt. (Vi är tacksamma om ni ser till att ha aktuell adress utskriven på er postlåda. Det underlättar för oss att kunna lägga informationen i rätt postlåda!)
Mer information finns här på www.jalkarbynfiber.se 
Med vänlig hälsning
Styrelsen för Jälkarbyn Fiber ek förening

 

Kort om de olika kostnader som blir aktuella:

Medlemsavgift 100 kronor per år.


För att finansiera anskaffningen av anläggningen tas en insats ut per ansluten fastighet. Storleken kan vi inte säkert bedöma ännu. Var och en får ta ställning till om man vill gå med eller inte när man vet summans storlek. Andra föreningar har hamnat mellan 16 000 och 20 000 kronor. Betalning/delbetalning kan bli aktuell under hösten 2016. Om man väljer att gå med vid en senare tidpunkt blir det dock avsevärt mycket högre avgift, eftersom det då inte utgår bidrag från Länsstyrelsen för den anslutningen.
Det finns förmånliga banklån att utnyttja om man vill dela upp betalningen. Södra Dalarnas Sparbank har fiberlån, som varje enskild fastighetsägare har möjlighet att ta, se vår hemsida.
Byanätavgift 1 000 kronor + moms per år till föreningen (löpande kostnader för drift, underhåll, administration
operatörskostnader och avskrivningar mm).
Efter hand, i takt med att anläggningen skrivs av, kommer del av insatsen att kunna betalas tillbaka.
Det kan bli aktuellt med en anslutningsavgift om 1 000 kr per ansluten fastighet/byggnad beroende på vilken
utrustning som behövs och hur den ska finansieras.
Månadsavgift tillkommer för det utbud ni själva väljer från nätoperatör.

Grävning och dragning av fiber från tomtgräns fram till huset...

kommer att ingå i insatspriset då vi fått beskedet att den delen också är bidragsberättigat.

 

 

 

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image